Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3/4 hrníčku třtinového cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
- 2 hrsti mletých lískových oříšků
- 3/4 hrníčku oleje
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1,5 hrnku hrubé mouky
- 3-4 vejce
- 2-3 PL likéru (vaječný nebo čokoládový nebo rum)
- 2 vrchovaté hrníčky nahrubo nastrouhaných jablek
- 1 sojový suk nebo kokosový suk
- 1 lžíce sušených brusinek
- Na polevu:
- 100 g hořké čokolády nebo oříškové Nutelly
Postup Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem
Postup přípravy receptu
-
Jablka nastrouháme nahrubo, oříšky umeleme, sojový nebo kokosový suk také nastrouháme.
Přidáme mouku, sodu, třtinový cukr, olej, vejce, brusinky a likér nebo rum. Opět důkladně všechny suroviny dobře promícháme.
Vše pak vylijeme na pekáček s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170 stupňů a pečeme cca 35-40 minut. Zda je těsto propečené, zkusíme raději špejlí.
Když je moučník teplý, nastrouháme na něj čokoládu, kokosky / sušenky/ nebo kokosové suky.
Necháme vychladnout a podáváme se šlehačkou.