Plněné papriky v domácí rajské omáčce
Recepty, OstatníSuroviny
- Omáčka:
- 8-10 větších rajčat
- 2 dkg anglické slaniny
- 2 střední mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- vývar
- nové koření
- trochu tymiánu
- 2 dkg hladké mouky
- 1 PL cukru
- sůl
- mletý pepř
- nepatrně citrónové šťávy
- máslo
- 1 dl červeného vína
- Náplň do paprik:
- 400 g mletého masa
- 4 červené papriky
- 1 vejce
- 1 cibule
- slunečnicový olej
Postup Plněné papriky v domácí rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Do hlubokého kastrolu dáme máslo (cca 2 PL), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky nakrájenou a očištěnou mrkev, bobkový list, tymián a zasmahneme moukou.
K tomu přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, pepř, sůl, cukr a podlijeme vývarem. Necháme vařit, až se rajčata úplně rozvaří, asi 40-45 minut za občasného míchání nebo déle dle potřeby. Můžeme přidat vodu či více vývaru podle toho kolik chceme mít omáčky.
Nakonec vzniklou omáčku důkladně procedíme, přidáme citrónovou šťávu a víno a ještě mírně povaříme.
Mezitím připravíme náplň do paprik. Na oleji zapražíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso, sůl a pepř. Jakmile je maso hotové, přidáme vejce a vše promícháme.
Papriky naplníme směsí a nastojato je vložíme do rajské omáčky. Dusíme, dokud papriky nezměknou, cca 45 minut až hodinu a podáváme (např. s knedlíkem, ale chutné jsou i s rýží či brambory).