Plněná Lenčina sekaná

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
3 kyselé okurky
3 menší dietní párky
3 vejce - natvrdo
2 střední cibule
2 stroužky česneku -prolisované
2 PL hladké mouky
majoránka
drcený kmín
mletý pepř čtyř barev
sušená petrželka
červená paprika
1/2 kostky bujónu
strouhanka
voda
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ve větší míse smícháme s kořením, moukou, jednou nadrobno nakrájenou cibulkou a česnekem a necháme v chladu alespoň hodinu uležet.

  2. Poté vypracujeme dvě větší placky, do jedné dáme vajíčka, okurky, párky a druhou přiložíme nahoru. Vypracujeme v jakousi rolku, kterou důkladně obalíme ve strouhance.

  3. Do hlubší, olejem vymazané zapékací misky dáme druhou nadrobno nakrájenou cibulku, rozdrobený bujón, na vše položíme sekanou rolku a podlijeme vodou. Necháme péct v předehřáté troubě na 180°C. Podávala jsem s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!