Špaldová žíhaná bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

380 g špaldové hladké mouky Pernerka
200 g třtinového cukru
180 g másla
250 ml kysaného podmáslí
4 vejce
30 g kakaa
kůra z jednoho bio citronu
1 sáček kypřícího prášku

Postup přípravy receptu

  1. Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citronovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.

  2. Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto ji prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s podmáslím do máslového základu, dokud nezískáme středně tekuté nadýchané těsto. Těsto rozdělíme na dvě zhruba stejně velké části a do jedné z nich zašleháme kakao. Obě těsta nalijeme střídavě do formy tak, aby vytvořila žíhaný dojem.

  3. Bábovku pečeme zhruba 60 minut při teplotě 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!