Špaldová žíhaná bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 380 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 200 g třtinového cukru
- 180 g másla
- 250 ml kysaného podmáslí
- 4 vejce
- 30 g kakaa
- kůra z jednoho bio citronu
- 1 sáček kypřícího prášku
Postup Špaldová žíhaná bábovka
Postup přípravy receptu
-
Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citronovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.
Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto ji prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s podmáslím do máslového základu, dokud nezískáme středně tekuté nadýchané těsto. Těsto rozdělíme na dvě zhruba stejně velké části a do jedné z nich zašleháme kakao. Obě těsta nalijeme střídavě do formy tak, aby vytvořila žíhaný dojem.
Bábovku pečeme zhruba 60 minut při teplotě 170°C.