Hranolky z červené řepy
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 3 větší červené řepy
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- lžičku uzené papriky
- na balzamikový dip:
- 200 g majonézy
- 1 lžíci balzamikového octa
- sůl
- pepř
Postup Hranolky z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme olej, přidáme sůl, pepř a uzenou papriku.
Řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky.
Vložíme je do mísy s olejovou marinádou a pečlivě hranolky ze všech stran obalíme.
Vyskládáme na plech s pečicím papírem a pečeme při 180°C asi 35 minut, klidně i déle. Musí hezky ztmavnout, pak jsou výborné.
Já je oproti původnímu receptu ještě po opečení posolila, protože mi to chutnalo víc. Jsou opravdu moc dobré, my si je dali ke grilovaným křidýlkům a moooc jsme si pochutnali. Hledala jsem nějakou netradiční přílohu a tento nápad se mi líbil.