Hranolky z trouby

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory dle potřeby (raději moučné)
sůl
olivový nebo řepkový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce napustíme vodu a přivedeme na plotně k varu, vodu osolíme. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na širší (buclaté) hranolky. Vhodíme je do vařící vody a zhruba 4 minuty vaříme, aby byly ještě lehce nedovařené. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a osušíme v utěrce.

  2. Na plech dáme teflonovou fólii nebo papír na pečení a lehce potřeme olejem. Osušené hranolky opatrně promícháme v míse se solí a troškou oleje. Pak je v jedné vrstvě rozprostřeme na plechu. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme cca 15 minut. Můžeme použít i horkovzduch, tam bude potřeba teplota 180°C. Pak plech vyjmeme, hranolky promícháme a vložíme zpět na cca 10 minut. Nakonec zapneme gril a hranolky necháme lehce zezlátnout. Trvá to zhruba 3-5 minut.

  3. Po upečení ihned konzumujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!