Vepřová kýta na zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 60 dkg libové vepřové kýty
- 3 lžíce oleje
- 1 středně velká cibule
- 1 lžička soli
- 1 lžička červené sladké papriky
- 1/4 lžičky pálivé papriky menší část
- 1/4 lžičky pepře menší část
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička kečupu
- 1 lžička Maggi
- 1 lžíce Worcesteru
- 1/2 kostičky hovězího bujonu
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1/4 sáčku zmrazené zeleniny na Čínu
- příloha:
- 1 hrnek rýže
- 1 lžička soli
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce nasekané pažitky
Postup Vepřová kýta na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice proležet. Druhý den uvaříme rýži. Já ji vařím jen v mikrovlnné troubě nebo klasicky. Na 1 hrnek rýže naliji 2 hrnky horké vody, přidám sůl, olej, zamíchám a dám vařit pomalu na 20 minut. Do uvařené rýže zamíchám nasekanou pažitku. Zabalím do ručníku a dám do peřin, kde nádherně dojde a zůstane horká.
Maso nasypeme do kastrůlku, prudce ho necháme zatáhnout a podlijeme horkou vodou, aby bylo ponořené a dusíme 40 minut. Maso mícháme a stále pomalu doléváme vodu. Ve 1/4 hrníčku studené vody rozmícháme mouku a nalijeme na maso a stále mícháme. Dolijeme vodu do požadované hustoty, nasypeme zmrazenou zeleninu a masox, který rozdrobíme a dusíme ještě 20 minut.
Rýži dáme na talíř, přidáme maso s omáčkou a můžeme podávat.