Tilapie zapékaná se sušenými rajčaty a Mozzarellou.

Recepty, Ryby

Suroviny

6-8 kousků Tilapie
sklenice sušených rajčat
1 cibule
1 Mozzarella
2 stroužky česneku
hrst posekaných čerstvých bylinek:
rozmarýn
bazalka
libeček
petrželka
arašídový olej
1 rajčatový protlak (v tekutějším stavu)

Postup přípravy receptu

  1. Tilapii omyjeme a osušíme.

  2. Naskládáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme.

  3. Navrch poklademe cibuli nakrájenou na proužky, česnek nakrájený na plátky a bylinky a vše zasypeme sušenými rajčaty, které jsme si nakrájeli na drobné kousky.

  4. Pokapeme arašídovým olejem a zalijeme 250 ml rajčatovým protlakem a 100 ml vody.

  5. Na vrch rozložíme na tenké plátky nakrájenou Mozzarellu.

  6. Zapékáme 60 minut. Po upečení Tilapii vytáhneme na talíř a šťávu v zapékací misce zahustíme lžící hladké mouky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!