Vánoční pomerančový punč

Recepty, Nápoje

Suroviny

50 g cukru
250 ml pomerančové štávy 100 %
1 lžíce hřebíčku
3 kusy skořice
1 badyán
1 lžíce cukru
50 g černého čaje
300 ml rumu
pomeranč (popř. citron - změna)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr necháme zkaramelizovat. Poté jej zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až se vše rozpustí. Přidáme koření a cukr. Směs sejmeme z ohně.

  2. Mezitím černý čaj zalijeme 1 a ½ litrem vařící vody a necháme 3-5 minut louhovat. Poté čaj scedíme a udržujeme horký, přidáme nakrájený pomeranč i s kůrou (omytý).

  3. Vše slijeme dohromady, přidáme rum a můžeme podávat. Množství rumu a cukru si upravte dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!