Vepřový řízek v cibulové marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové řízky z krkovice
1 větší cibule
3 lžíce zakysané smetany
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sušeného libečku
sůl
pepř
strouhanka
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Cibuli nakrájíme.

  3. Do vyšší nádoby dáme smetanu hořčici a cibuli. Projedeme to lehce ponorným mixérem na hladkou marinádu. Přidáme libeček a maso v tom obalíme.

  4. Necháme marinovat nejméně 2-3 hodiny, nejlépe do druhého dne.

  5. Po té maso vyjmeme, částečně otřeme od marinády a obalíme ve strouhance, pořádně ji přitlačíme. Smažíme v rozehřátém tuku pozvolna z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!