Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého masa z plece nebo kýty
- 300 g mladé neloupané cukety
- 1 větší cibule
- olej
- 1 lžíce zázvoru čerstvě nastrouhaného
- 3 stroužky česneku
- chilli paprička dle chuti
- cca 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička solamylu
- vývar, je-li třeba
Postup Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme za občasného promíchání do rozdrobení (pomoci si můžeme šťouchadlem na brambory, to jde nejrychleji), pak opepříme a jen maličko osolíme. K osmaženému masu přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a ještě krátce smažíme, aby se vše rozvonělo.
Následně přisypeme na plátky nebo hranolky pokrájenou mladou cuketu, dle chuti drobně pokrájenou chilli papričku a sojovou omáčku, promícháme a pod pokličkou na mírném ohni, dusíme doměkka tak, aby cuketa zůstala mírně na skus. Můžeme podlít maličko vývarem.
Směs zaprášíme lehce solamylem, promícháme, krátce provaříme, aby směs získala jemnější/krémovější konzistenci, je-li třeba, dochutíme solí, sojovkou nebo pepřem a může podávat.
Podáváme s rýží, bramborem nebo opečeným toustem.