Čokokoláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 50 g kakaa
- 2 vejce
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- nalámaná čokoláda
Postup Čokokoláč
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Všechny suroviny smícháme v míse, dokud nám nevznikne hladké těsto, které uložíme min. na 30 minut do lednice.
Krém: Mascarpone, tvaroh, cukr a čoko kousky smícháme v míse.
Dortovou formu o průměru 22-26 cm vyložíme pečicím papírem. Poté polovinu těsta vyválíme do většího kruhu než je dortová forma. Vyložíme jím dno a boky. Na těsto vlijeme krém a uhladíme. Na vršek položíme druhou polovinu těsta vyváleného do kruhu stejného jako je dortová forma.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 25 min. Před vyjmutím z formy necháme důkladně vychladnout. Uchováváme v chladu!