Čokokoláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
150 g másla
50 g kakaa
2 vejce
Krém:
250 g mascarpone
250 g tvarohu
100 g moučkového cukru
nalámaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Všechny suroviny smícháme v míse, dokud nám nevznikne hladké těsto, které uložíme min. na 30 minut do lednice.

  2. Krém: Mascarpone, tvaroh, cukr a čoko kousky smícháme v míse.

  3. Dortovou formu o průměru 22-26 cm vyložíme pečicím papírem. Poté polovinu těsta vyválíme do většího kruhu než je dortová forma. Vyložíme jím dno a boky. Na těsto vlijeme krém a uhladíme. Na vršek položíme druhou polovinu těsta vyváleného do kruhu stejného jako je dortová forma.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 25 min. Před vyjmutím z formy necháme důkladně vychladnout. Uchováváme v chladu!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!