Čokokoláč jako Fondant au chocolat
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g změklého másla
- 150 g krupicového cukru
- 3 celá vejce
- 50 g hladké mouky
- špetka soli
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 3 lžíce vody
- máslo
- mouka
Postup Čokokoláč jako Fondant au chocolat
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a postupně zašleháváme jedno po druhém, tedy dohromady tři, vejce, postupně vmícháme mouku se špetkou soli.
Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 3 lžícemi vody, dohladka vymícháme a pomalu a jemně vmícháme do základní hmoty.
Vylejeme do vymazané a vysypané formy uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 165°C 30 minut.
Stupně a čas pečení jsou orientační, záleží na troubě!! Koláč by měl být nízký a pod horní zapečenou krustičkou čokoládičkově mazlavý.