Čokokoláč jako Fondant au chocolat

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g změklého másla
150 g krupicového cukru
3 celá vejce
50 g hladké mouky
špetka soli
200 g kvalitní hořké čokolády
3 lžíce vody
máslo
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a postupně zašleháváme jedno po druhém, tedy dohromady tři, vejce, postupně vmícháme mouku se špetkou soli.

  2. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 3 lžícemi vody, dohladka vymícháme a pomalu a jemně vmícháme do základní hmoty.

  3. Vylejeme do vymazané a vysypané formy uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 165°C 30 minut.

  4. Stupně a čas pečení jsou orientační, záleží na troubě!! Koláč by měl být nízký a pod horní zapečenou krustičkou čokoládičkově mazlavý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!