Rizoto s kari kořením a ananasem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2,5 hrnku dlouhozrnné rýže (asi 650 g)
- 3,75 hrnku vody
- 500 g kuřecích prsních řízků
- 1 cibule
- 1 konzerva ananasu
- 1 sáček mražené zeleninové směsi (směs kukuřice, hrášek, mrkev)
- grilovací koření
- kari koření
- sůl
- olej
- asi 15 dkg Eidamu v celku na nastrouhání
Postup Rizoto s kari kořením a ananasem
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme na mírném ohni do změknutí a dokud se voda úplně nevypaří. Občas promícháme.
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Vezmeme větší pánev, dáme na ni trochu oleje a přidáme cibuli, kterou smažíme dozlatova. Potom přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, které posypeme grilovacím kořením.
Mezitím, co se nám opéká maso nakrájíme na kostičky ananas, který spolu s jeho šťávou přidáme k masu.
Podle chuti přidáme kari koření a mraženou zeleninu. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme, dokud zelenina nezměkne.
Nakonec smícháme uvařenou rýži s hotovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.