Rýžový nákyp s ovocem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/2 hrnku (250ml) rýže
450 ml vody
3 lžíce sojového mléka Zajíc
špetka soli
1-2 lžíce ovocného cukru
ovoce-jahody
borůvky
meruňky-(ne kompotové!!!)dle vlastní chuti, já použila jahody
1 lžíci ovocného cukru do ovoce
trošinku oleje na vymazání zapékací misky

Postup přípravy receptu

  1. Ve 450 ml vody rozmixujeme sojové mléko, do kterého přidáme ovocný cukr.

  2. Do mléka dáme vařit rýži, pokud možno do kvalitního hrnce, kde se nebude mléko připalovat.

  3. Během vaření rýži promícháváme. Když má rýže konzistenci kaše, odstavíme ji.

  4. Do vymazané misky dáme polovinu rýže, ovoce a přikryjeme je opět rýží.

  5. Pečeme v předehřáté troubě do zrůžovění povrchu.

  6. Zbylé ovoce rozmixujeme s cukrem, nebo je jen pomačkáme vidličkou a provaříme s pár kapkama vody a polijeme jím upečenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!