Vepřová játra s jablkovou směsí na pivu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g vepřových jater
2 jablka
2 cibule
cca 50 g slaniny
100 ml černého piva
8 listů čerstvé šalvěje
olej + kousek másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve zprudka opečeme játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová.

  2. Vyjmeme a zabalíme do alobalu.

  3. Na pánev dáme orestovat slaninu s cibulí a šalvějí, osolíme, opepříme a ke konci restování vhodíme nakrájená jablíčka na nudličky.

  4. Promícháme, zvýšíme teplotu a zalijeme pivem.

  5. Necháme z větší části odpařit, vmícháme kousek másla na zjemnění a dochutíme případně solí.

  6. Nakonec vrátíme zpět pouze prohřát játra.

  7. Játra podáváme se směsí a solíme a pepříme až hotová při servírování.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!