Vepřová játra s jablkovou směsí na pivu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g vepřových jater
- 2 jablka
- 2 cibule
- cca 50 g slaniny
- 100 ml černého piva
- 8 listů čerstvé šalvěje
- olej + kousek másla
- pepř
- sůl
Postup Vepřová játra s jablkovou směsí na pivu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve zprudka opečeme játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová.
Vyjmeme a zabalíme do alobalu.
Na pánev dáme orestovat slaninu s cibulí a šalvějí, osolíme, opepříme a ke konci restování vhodíme nakrájená jablíčka na nudličky.
Promícháme, zvýšíme teplotu a zalijeme pivem.
Necháme z větší části odpařit, vmícháme kousek másla na zjemnění a dochutíme případně solí.
Nakonec vrátíme zpět pouze prohřát játra.
Játra podáváme se směsí a solíme a pepříme až hotová při servírování.