Dort Princezna
Recepty, DortySuroviny
- 3 vejce
- 90 g cukru písek
- 10 g kakao
- 80 g hladká mouka
- 3 lžíce oleje
- špetka soli
- krém:
- 150 ml mléka
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 150 g másla
- 1 lžíce kakaa
- cukr moučka podle chuti
- kompotované broskve
- broskvová marmeláda
- falešná marcipánová hmota
- potravinářské barvy
Postup Dort Princezna
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, minimálně 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C.
Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe broskvemi, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem. Necháme v lednici ztuhnout, potáhneme a ozdobíme marcipánem.
Krém: V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla vyšlehaného s cukrem a kakaem.