Jednohubky (bramborové rösti) s uzeným lososem
Recepty, PředkrmySuroviny
- Rösti:
- nahrubo nastrouhané brambory
- vejce
- sůl
- hladká mouka
- Zdobení:
- zakysaná smetana
- česnek
- bylinky (dle chuti)
- petrželka nebo kopr
- uzený losos
Postup Jednohubky (bramborové rösti) s uzeným lososem
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouáme nahrubo, osolíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Přimícháme vejce a mouku. Těsto by mělo hezky držet a neroztékat se.
Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou rösti, které upečeme dozlatova.
Zakysanou smetanu ochutíme trochou česneku a bylinek (stačı trošku nasekané petrželky).
Na vychladlé rösti dáme trochu smetany, kousek lososa a petrželku. A pak už jen s chutí do toho.