Jahodovo malinový džem s vanilkou

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg jahod
125 g malin
1 vanilkový lusk
1 balíček Gelfixu 3:1
300 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Asi dvě třetiny jahod rozmixujeme s malinami a zbytek jahod nakrájíme na kousky. Vše dáme do hrnce.

  2. Přidáme 2 lžíce cukru a Gelfix. Za stálého míchání přivedeme hmotu k varu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a přidáme ho k jahodam a malinám. Do hrnce nasypeme zbytek cukru a džem vaříme zhruba 5 minut.

  3. Pak lusk vyndáme a odebíráme vzniklou pěnu. Džem rozdělíme do skleniček a na chvíli je otočíme dnem vzhůru.

  4. Nakonec džemy uskladníme na chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!