Pečený lilek

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 menší lilky (2 velké)
200 g tofu
100 g fazolí
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce dijonské hořčice
1 menší pórek
2 rajčata
2 lžíce oleje
sůl
pepř
20 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Lilky podélně rozpůlíme, vydlabeme, posolíme a necháme 20min,,vypotit“.

  2. Vydlabaný vnitřek nakrájíme na kostičky, osolíme a také necháme odležet stranou.

  3. Fazole stačí namočit tak na 1hod a poté vařit do měkka (asi 20-30min).

  4. Na oleji si orestujeme najemno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rozdrobené nebo jemně pokrájené tofu a restujeme přibližně 5min.

  5. Poté odstavíme, přidáme nakrájený pórek a rajčata.

  6. Vmícháme hořčici, osolíme a opepříme. Nakrájený vnitřek lilku prolijeme několikrát vodou, abychom odstranili pot a hořkost, přidáme ke směsi a dáme si předehřát troubu na 180°C.

  7. Lilek otřeme papírovou utěrkou, naplníme směsí a pečeme 25min.

  8. Chvíli před koncem pečení můžeme zlehka posypat sýrem. Já použila goudu, eidam pro mě není sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!