Pečený lilek
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 menší lilky (2 velké)
- 200 g tofu
- 100 g fazolí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 menší pórek
- 2 rajčata
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 20 g tvrdého sýra
Postup Pečený lilek
Postup přípravy receptu
-
Lilky podélně rozpůlíme, vydlabeme, posolíme a necháme 20min,,vypotit“.
Vydlabaný vnitřek nakrájíme na kostičky, osolíme a také necháme odležet stranou.
Fazole stačí namočit tak na 1hod a poté vařit do měkka (asi 20-30min).
Na oleji si orestujeme najemno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rozdrobené nebo jemně pokrájené tofu a restujeme přibližně 5min.
Poté odstavíme, přidáme nakrájený pórek a rajčata.
Vmícháme hořčici, osolíme a opepříme. Nakrájený vnitřek lilku prolijeme několikrát vodou, abychom odstranili pot a hořkost, přidáme ke směsi a dáme si předehřát troubu na 180°C.
Lilek otřeme papírovou utěrkou, naplníme směsí a pečeme 25min.
Chvíli před koncem pečení můžeme zlehka posypat sýrem. Já použila goudu, eidam pro mě není sýr.