Karé v alobalu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- plátky z vykostěné kotlety
- cibule
- lilek
- přepuštěné máslo
- kremžská hořčice
- jablka
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- olej (lépe ve spreji)
- alobal
Postup Karé v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Připravíme dvojité kusy alobalu podle počtu porcí, které budete připravovat. Do středu dáme lžičku másla, jestli přepuštěného nebo normálního je asi jedno. Maso připravíme dvěma způsoby.
Část plátků masa důkladně z obou stran pomažeme kremžskou hořčicí, položíme na máslo a navrstvíme jablka, pokrájená na plátky.
Lilek pokrájíme na tenké plátky a nasucho opečeme na pánvi - plátky opravdu tenké, tak 2 mm. Na máslo dáme nakrájenou cibuli na plátky, na ni osolené, opepřené a počesnekované maso a navrch opečené plátky lilku. Ještě trochu posolíme a posypeme česnekem. Můžeme přidat rozmarýn nebo tymián, ale není to nutné.
Oba druhy připraveného masa na alobalu postříkneme olejem a důkladně zabalíme. Pečeme asi hodinu, ke konci alobal otevřeme, aby se trochu vypekla šťáva.