Lososové karbanátky s medvědím česnekem
Recepty, RybySuroviny
- 300 g lososa
- 30 g medvědího česneku
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl
- bílý pepř
- citrón
- olej (nejlépe ve spreji)
Postup Lososové karbanátky s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Lososa nakrájíme na malinké kostičky, medvědí česnek nasekáme nadrobno. Oboje vložíme do misky, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přistrouhneme lžičku citrónové kůry a přisypeme asi 2 lžíce strouhanky. Vše dobře promícháme, je-li směs řídká, přidáme ještě lžíci strouhanky.
Z připravené směsi utvoříme čtyři karbanátky, dobře je zmáčkneme, aby držely pohromadě a obalíme ve strouhance.
Naklademe je na plech postříkaný olejem a olejem je potřeme i na vrchní straně. Vložíme je do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 10 minut. Pak je otočíme a dopečeme ještě asi 8 minut, ale dáváme pozor, abychom je moc nevysušili. Podáváme je s bramborem a zeleninovým salátem.