Lososové karbanátky s mangovou salsou

Recepty, Ryby

Suroviny

Karbanátky:
150 g lososa bez kůže
10 g rozdrobené žemle
15 g rozšlehaného vejce
hrst baby špenátu (cca 1 lžíce pokrájeného špenátu)
¼ lžičky římského kmínu
sůl
čerstvě mletý pepř
olej na smažení
Mangová salsa:
½ zralého manga
1 malá šalotka
šťáva z ½ limetky
špetka třtinového cukru
špetka soli
pár kapek oleje
1 lžička najemno pokrájeného koriandru
čerstvá chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Lososa nakrájejte na drobné kousky. Vložte do misky, zasypte drobky žemle, přilijte vejce a ochuťte koriandrem, solí a pepřem. Špenát nakrájejte na jemné proužky a přidejte k rybě. Důkladně promíchejte – nejlépe rukama. Pokud s tím máte nějaký osobní problém, zkuste to lžící, ale budete to dělat třikrát tak déle. Ruka je prostě nejlepší nástroj v kuchyni. Směs nechte 10 minut odležet.

  2. Mezitím připravte mangovou salsu. Mango nakrájejte na drobné kostičky, ne více než centimetrové. Šalotku nakrájejte najemno – opravdu najemno. Můžete to odfláknout, ale trpělivost a minikousky se vám v chuti odvděčí. V mističce promíchejte limetkovou šťávu se špetkou cukru a soli. Přidejte kostičky avokáda, šalotku, lehce zakápněte olivovým olejem, přidejte trochu najemno pokrájeného chilli a koriandru. Promíchejte.

  3. Z lososové směsi vytvořte dva menší karbanátky. Na pánvi rozehřejte olej a pozvolna karbanátky z obou stran opékejte. Bude to trvat asi 7 minut. Déle ne.

  4. Karbanátky podávejte s mangovou salsou a…to je na vás. Bude to tortilla, salátek anebo opečené brambory?


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!