Valentýnský čokoládový dortík s jahodami pro 2

Recepty, Moučníky

Suroviny

(Piškot jakýkoli třeba i koupený.Já jsem dělal tento:)
Piškot:
2 vejce
2 lžíce horké vody
100 g cukru
100 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Dále:
čokoláda 70% kakao
jahodová marmeláda
smetana na šlehání
moučkový cukr
ztužovač šlehačky
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Bílky oddělíme od žloutků. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky a horkou vodou. Z druhé poloviny cukru a bílků vyšleháme hustý sníh. Žloutky a sníh opatrně smícháme. Přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem a jemnými pohyby vše dobře smícháme. Nalijeme na menší plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.

  2. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Nalijeme na silikonovou podložku nebo na pečící papír a rozprostřeme roztíracím nožem v tloušťce cca 2 mm. Necháme zavadnout a pak si nožem naznačíme obdélníčky o rozměrech 6 x 8 cm. Necháme ztuhnout. Mezitím si připravíme piškot, který si nařežeme na obdélníčky o rozměrech 5,5 x 7,5 cm a ty pak rozřízneme na polovic. Spodní díl pomažeme marmeládou a přiklopíme vrchním dílem piškotu.

  3. Našleháme smetanu s moučkovým cukrem a ztužovačem. Čokoládu si rozřežeme na obdélníčky. Jeden obdélníček čokolády dáme jako základ a na něj posadíme promazaný piškot. Čokoládové obdélníčky na spodní straně přilepíme marmeládou k piškotu a sestavíme krabičku, kterou převážeme stužkou. Pomocí cukrářského sáčku naneseme na piškot šlehačku a poklademe nakrájenými jahodami. Nakonec ozdobíme šlehačkou a jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!