Valentýnský dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
5 vajec
100 g moučkového cukru
40 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
Náplň:
jahodová marmeláda
smetana ke šlehání
ztužovač (smět-fix)
dle chuti moučkový cukr
Zdobení:
např. nastrouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme sníh, který přidáme až nakonec. V jiné míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a kakao a nakonec zlehka vmícháme zmiňovaný sníh.

  2. Těsto nalijeme na plech (30x40cm) vyložený pečicím papírem a dáme péct na 180 stupňů asi na 20 minut. Samozřejmě se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou.

  3. Po upečení necháme vychladnout a mezitím připravíme šlehačku (smetana, ztužovač, cukr).

  4. Vychladlý korpus rozpůlíme a na jednu polovinu namažeme marmeládu a na to šlehačku. Trochu necháme ještě na potření. Ve druhé polovině vykrojíme srdíčka a přeneseme na polovinu první.

  5. Zbytek šlehačky namažeme navrch a posypeme strouhanou čokoládou nebo čokoládovým zdobením. Nakonec do otvorů (srdíček) dáme ještě jahodovou marmeládu


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!