Horký citronový čaj s celým jablkem

Recepty, Nápoje

Suroviny

Menší jablka podle počtu porcí
kvalitní ovocný čaj (citronový nebo citrusový mix, med a případně)
trochu cukru
celá skořice
možno i hřebíček
dále možno kousek zázvoru
bio pomeranč nebo limetka
granátové jablko
máta
meduňka (atp.Vše dle možností a dle vlastní chuti.)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, vypíchneme středy, naskládáme do menšího kastrůlku, přidáme trochu vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit, až jsou jablka měkká, ale nesmí se rozpadnout. Pak je opatrně přendáme do větších širších hrníčků a přidáme i tekutinu po dušení. Doplníme jiným vhodným ovocem - např. řezem citronu, pomeranče nebo limety a zalijeme předem připraveným horkým čajem, v kterém jsme nechali rovněž vyluhovat koření a osladili ho medem nebo cukrem. Dozdobíme meduňkou nebo mátou a ihned podáváme s lžičkou. Ovoce si dáme takové, které zrovna máme k dispozici nebo které máme rádi v kombinaci s jablkem. Místo jablka můžeme použít hrušky. Koření můžeme vynechat a použít jen kvalitní čaj.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!