Horký dýňový nápoj s lehkým polibkem orientu
Recepty, NápojeSuroviny
- malá dýně hokkaido
- 2 hrnky plnotučného mléka
- 2 lžičky skořice
- 10 g koření Chai polibek orientu
- třtinový cukr podle libosti
- hořká čokoláda podle chuti
Postup Horký dýňový nápoj s lehkým polibkem orientu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rozpálíme troubu na 200°C. Dýni hokkaido omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky tak, jak nám přijde pod ruku. Tato dýně má výhodu v tom, že se nemusí loupat.
Připravenou dýni vložíme na pečící papír a pečeme do měkka přibližně 40-50 minut. Pečeme ji tedy na sucho a pravidelně kontrolujeme.
Upečenou dýni umixujeme na jemné, hladké pyré a přemístíme do větší mixovací nádoby.
Následně přidáme všechny suroviny kromě čokolády (ale pokud chcete, můžete přidat i čokoládu, jen si nechte kousek na zdobení) a společně je chvilku mixujeme, čímž se směs i zlehka našlehá.
Pak už jen připravíme menší hrnec, ve kterém směs pořádně zahřejeme.
Zdobit můžete čokoládou nebo šlehačkou.