Horký dýňový nápoj s lehkým polibkem orientu

Recepty, Nápoje

Suroviny

malá dýně hokkaido
2 hrnky plnotučného mléka
2 lžičky skořice
10 g koření Chai polibek orientu
třtinový cukr podle libosti
hořká čokoláda podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozpálíme troubu na 200°C. Dýni hokkaido omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky tak, jak nám přijde pod ruku. Tato dýně má výhodu v tom, že se nemusí loupat.

  2. Připravenou dýni vložíme na pečící papír a pečeme do měkka přibližně 40-50 minut. Pečeme ji tedy na sucho a pravidelně kontrolujeme.

  3. Upečenou dýni umixujeme na jemné, hladké pyré a přemístíme do větší mixovací nádoby.

  4. Následně přidáme všechny suroviny kromě čokolády (ale pokud chcete, můžete přidat i čokoládu, jen si nechte kousek na zdobení) a společně je chvilku mixujeme, čímž se směs i zlehka našlehá.

  5. Pak už jen připravíme menší hrnec, ve kterém směs pořádně zahřejeme.

  6. Zdobit můžete čokoládou nebo šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!