Švestkový koláč ze špaldové mouky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g špaldové mouky
- 3 vejce
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 100 g třtinového cukru
- 1 lžíci Cara (rozpustný cereální nápoj)
- 1 lžičku mleté skořice
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody
- 200 g zakysané smetany
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 panák Amaretta
- švestky nebo jiné ovoce
- tuk
- kokos na plech
- Na žmolenku:
- máslo pokojové teploty
- hrubá mouka
- třtinový cukr
- mandlové lupínky
Postup Švestkový koláč ze špaldové mouky
Postup přípravy receptu
-
V míse řádně promícháme všechny sypké ingredience.
Přidáme vejce, mléko, olej, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, Amaretto a opět řádně promícháme.
Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe rozpůlenými švestkami, posypeme žmolenkou.
Plech dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30-40 min., záleží na troubě.