Lesní houby se slaninou a pošírovaným vejcem na listovém salátu

Recepty, Houby

Suroviny

Větší hrst nakrájených lesních hub
150 g libové slaniny
2 vejce
listový salát
bílý vinný ocet
olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kostky a dáme ji na rozpálenou pánvičku. Zmírníme oheň a chvíli ji opékáme, vyjmeme a dáme stranou.

  2. Do pánvičky na vypečený tuk dáme očistěné a na malé kousky pokrájené houby, osolíme a dusíme je doměkka. Je-li třeba, podlijeme je trochou vody, kterou necháme vyvařit.

  3. Když jsou houby hotové, promícháme je s opečenou slaninou a udržujeme teplé.

  4. Vejce vyklepneme do hrnečku.

  5. V kastrole přivedeme vodu k varu, osolíme, lžící uprostřed zamícháme, vytvoříme vír a vlijeme do něho vejce z hrnečku. Vaříme cca 4 minuty. Stejným způsobem připravíme i druhé vejce.

  6. Listový salát osolíme, opepříme, zakápeme vinným octem, olejem a promícháme.

  7. Na talíře tozdělíme salát, doprostřed dáme houby se slaninou a navrch položíme vejce,které rozkrojíme a mírně osolíme.

  8. Ozdobíme bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!