Lesní houby se slaninou a pošírovaným vejcem na listovém salátu
Recepty, HoubySuroviny
- Větší hrst nakrájených lesních hub
- 150 g libové slaniny
- 2 vejce
- listový salát
- bílý vinný ocet
- olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Lesní houby se slaninou a pošírovaným vejcem na listovém salátu
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na malé kostky a dáme ji na rozpálenou pánvičku. Zmírníme oheň a chvíli ji opékáme, vyjmeme a dáme stranou.
Do pánvičky na vypečený tuk dáme očistěné a na malé kousky pokrájené houby, osolíme a dusíme je doměkka. Je-li třeba, podlijeme je trochou vody, kterou necháme vyvařit.
Když jsou houby hotové, promícháme je s opečenou slaninou a udržujeme teplé.
Vejce vyklepneme do hrnečku.
V kastrole přivedeme vodu k varu, osolíme, lžící uprostřed zamícháme, vytvoříme vír a vlijeme do něho vejce z hrnečku. Vaříme cca 4 minuty. Stejným způsobem připravíme i druhé vejce.
Listový salát osolíme, opepříme, zakápeme vinným octem, olejem a promícháme.
Na talíře tozdělíme salát, doprostřed dáme houby se slaninou a navrch položíme vejce,které rozkrojíme a mírně osolíme.
Ozdobíme bazalkou.