Smaženice z lesních hub

Recepty, Houby

Suroviny

cca 300 g čerstvých lesních hub
3 vejce
1 větší cibule
ghí nebo sádlo
drcený kmín
pepř, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce do vody (můžeme přidat ocet), necháme přejít varem, pak v sítku řádně propláchneme studenou vodou a hrnec vypláchneme. Toto opakujeme ještě jednou. Po druhém propláchnutí dáme do hrnce opět čerstvou vodu a houby povaříme cca 20 minut (dle tvrdosti hub).

  2. Mezitím oloupeme cibuli a na jemno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme ghí nebo sádlo a osmahneme cibuli do růžova.

  3. Jakmile se dovaří houby, dáme je znovu do sítka, opět řádně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

  4. Cibule je hotová, přidáme k ní houby a kmín a restujeme do té doby, dokud nezmizí voda a houby s cibulí se nezačnou přichytávat k pánvi. V ten okamžik přidáme vejce, řádně promícháme a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!