Celozrnná cuketová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g cukety
- 150 g celozrnné mouky (špaldové, pšeničné)
- 150 g polohrubé mouky
- 80 g cukru moučka
- 80 g třtinového cukru
- vanilkový cukr
- 2 dl oleje
- kypřící prášek do pečiva
- 3 vejce
- lžička skořice
- lžíce rumu
- lžíce kakaa
Postup Celozrnná cuketová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme na hrubo, odvážíme 400g a trochu vymačkáme vodu.
Žloutky smícháme s cukry, přidáme olej, skořici, rum a mouky s práškem do pečiva.
Vyšleháme bílky a opatrně vmícháme do těsta.
Oddělíme si část těsta, to které přidáme kakao a jen lžící promícháme.
Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme světlé - tmavé - světlé těsto.
Pečeme na 180°C 40-45 minut.