Naložený lilek
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 středně velký lilek
- 5 stroužků česneku
- olivový olej
- 250 ml octa (do 1/2 l vody)
- sůl
- koření dle chuti (tymián, rozmarýn, oregáno)
Postup Naložený lilek
Postup přípravy receptu
-
Umyjte a nakrájejte lilek na plátky silné asi 1 cm. Pak smíchejte vodu s octem a přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte lilek a vařte cca 4 minuty.
Lilek vyndejte na tác vyložený papírovou utěrkou, trošku posolte, zasypte posekaným čerstvým kořením - dávala jsem tymián a oregano - a nechte zchladnout.
Pak lilek naskládejte do sterilizované nádoby a proložte ho na plátky nakrájeným česnekem. Na závěr zalijte olivovým olejem.
Promíchejte vidličkou, aby zmizely vzduchové bubliny a nechte hodinu ze stejného důvodu sklenky otevřené. Pak skleničky uzavřete a sterilujte ve vroucí vodě asi 20 minut.