Naložený lilek

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 středně velký lilek
5 stroužků česneku
olivový olej
250 ml octa (do 1/2 l vody)
sůl
koření dle chuti (tymián, rozmarýn, oregáno)

Postup přípravy receptu

  1. Umyjte a nakrájejte lilek na plátky silné asi 1 cm. Pak smíchejte vodu s octem a přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte lilek a vařte cca 4 minuty.

  2. Lilek vyndejte na tác vyložený papírovou utěrkou, trošku posolte, zasypte posekaným čerstvým kořením - dávala jsem tymián a oregano - a nechte zchladnout.

  3. Pak lilek naskládejte do sterilizované nádoby a proložte ho na plátky nakrájeným česnekem. Na závěr zalijte olivovým olejem.

  4. Promíchejte vidličkou, aby zmizely vzduchové bubliny a nechte hodinu ze stejného důvodu sklenky otevřené. Pak skleničky uzavřete a sterilujte ve vroucí vodě asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!