Kynuté plněné koláče
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1/2 kg hladké mouky
- 1/4 sklenice majonézy
- sůl
- 1 droždí
- 1 lžička cukru
- 1,2 dl mléka
- Náplň z pudingu:
- 1/2 l mléka
- 2 pudingy
- 2 lžíce cukru
- 1 vejce na potření
- kompotované ovoce
- Žmolenka:
- 1/2 hrnku pol. mouky
- 7 dkg másla
- 1/4 hrnku cukru
Postup Kynuté plněné koláče
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek, který smícháme se zbytkem surovin v hladké, vláčné a nelepivé těsto. Těsto necháme vykynout.
Uvaříme hustý puding a uděláme žmolenku.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na 4 mm tlustý plát, který nakrájíme na čtverečky a nebo vykrajujeme pomocí skleničky.
Vykrájené těsto plníme vychladlým pudingem a balíme do bochánků, do kterých opatrně uděláme důlek a bochánky potřeme rozmíchaným vejcem.
Dle chuti dáme do důlků povidla, broskve nebo mandarinky a posypeme žmolenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C do zlatova.