Polévka z kyselého zelí
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g kyselého zelí
- 1 l zeleninového vývaru
- 4 menší brambory
- 1 lžíce vepřového sádla
- 2 lžíce hnědé pohanky
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky maďarského typu
- sůl
- mletý pepř dle potřeby
- BIO rýžové chlebíčky s amarantem
- lístky majoránky na ozdobu
Postup Polévka z kyselého zelí
Postup přípravy receptu
-
Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru.
Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda.
Po jejich vyjmutí na stejném sádle dohněda orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, nastrouhaný česnek, posypeme mletou červenou paprikou a přidáme uvařenou pohanku spolu s vývarem.
Polévku krátce povaříme, aby se chutě spojily. Podáváme s bramborami a nadrcenými BIO rýžovými chlebíčky a ozdobené lístky majoránky.