Polévka z kyselého zelí

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g kyselého zelí
1 l zeleninového vývaru
4 menší brambory
1 lžíce vepřového sádla
2 lžíce hnědé pohanky
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky maďarského typu
sůl
mletý pepř dle potřeby
BIO rýžové chlebíčky s amarantem
lístky majoránky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru.

  2. Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda.

  3. Po jejich vyjmutí na stejném sádle dohněda orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, nastrouhaný česnek, posypeme mletou červenou paprikou a přidáme uvařenou pohanku spolu s vývarem.

  4. Polévku krátce povaříme, aby se chutě spojily. Podáváme s bramborami a nadrcenými BIO rýžovými chlebíčky a ozdobené lístky majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!