Jednoduchá celozrnná pizza s kvasem
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 100 g pšeničného kvasu
- 100 g hladké mouky
- 150 g celozrnné mouky
- 25 g oleje
- 160-180 g vody
- kl soli
- Náplň:
- sugo (viz. Poznámka)
- lžíce olivového oleje
- šunka
- olivy
- mozzarella
- bazalka
Postup Jednoduchá celozrnná pizza s kvasem
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto spolu dobře promícháme, necháme asi 45 minut odpočinout a v uzavřené míse uložíme na 12-24 hodin do lednice.
Před upotřebením těsta zkontrolujeme nakynutí - pokud je nakynuto minimálně, necháme těsto ještě v teple 30-45 minut ohřát a nakynout.
Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme placku rovnou na plechu s pečícím papírem.
Pizzy potřeme sugem, pokapeme olejem, posypeme sušenou bazalkou, poklademe šunkou, olivami a vložíme upéct do rozehřáté trouby (210°C). Na téměř dopečenou pizzu rozložíme natrhanou mozzarellu a dopečeme.