Jednoduchá celozrnná pizza s kvasem

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
100 g pšeničného kvasu
100 g hladké mouky
150 g celozrnné mouky
25 g oleje
160-180 g vody
kl soli
Náplň:
sugo (viz. Poznámka)
lžíce olivového oleje
šunka
olivy
mozzarella
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto spolu dobře promícháme, necháme asi 45 minut odpočinout a v uzavřené míse uložíme na 12-24 hodin do lednice.

  2. Před upotřebením těsta zkontrolujeme nakynutí - pokud je nakynuto minimálně, necháme těsto ještě v teple 30-45 minut ohřát a nakynout.

  3. Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme placku rovnou na plechu s pečícím papírem.

  4. Pizzy potřeme sugem, pokapeme olejem, posypeme sušenou bazalkou, poklademe šunkou, olivami a vložíme upéct do rozehřáté trouby (210°C). Na téměř dopečenou pizzu rozložíme natrhanou mozzarellu a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!