Štědrovečerní ananasová bowle

Recepty, Nápoje

Suroviny

ananasový kompot
bílé víno
cukr
Brandy
soda
bílý sekt

Postup přípravy receptu

  1. Vezmi plechovku (asi 800g) nebo dvě malé, ananasového kompotu v kouscích. I s nálevem dej obsah do teriny, nemáš-li, pak do polévkové mísy, nemáš-li, tak do velkého džbánu či do 3–5litrové zavařovačky či do toho, co máš.

  2. Vyprázdni k tomu 1–2 lahve bílého vína (může být tuzemský vlašák, stejný jako podáváš k rybě, rýňák je lepší, moselského je škoda) Můžeš přisladit sacharózou, krystalová je lepší než mletá.

  3. Pro vytažení“ ovocné chuti poctivě zastříkni dobrým destilátem;ideální je cognac, brandy, vodka nebo špiritus. V nouzi nejvyšší dej pravý rum. Máš-li pouze slivovici či grappu, chraň tě ruka Páně ji použít! Zamíchej, zadekluj a dej na pár hodin k ledu. Aby se tví hosté nezlískali“ ještě před Půlnoční, tak před podáváním přilij vychlazený sifón nebo nevýraznou žlutou sodovku (Češi přilijí sodu nebo limonádu) a nes na stůl. Až u stolu přidej lahev sektu (snobi, nebo ti co to v nápoji poznají, použijí šampus a ti co to umí použijí sabráž) zlehka zamíchej a skleněnou (nebo nerezovou) naběračkou nalévej (vč. kousků ovoce) do broušených hrníčků (nebo do sklenek bez stopky) a dej k tomu koktejlovou (dezertní) vidličku nebo aspoň napichovátko“ Zdroj: Rodinný recept


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!