Vepřové kostky na sušených švestkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty (na kostky)
- lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 100 g anglické slaniny (na kostičky)
- 10-12 sušených švestek bez pecek
- 50 ml smetany
- marináda:
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička povidel
- 1 lžička citronové šťávy
- špetka skořice
- špetka chilli
- 1/2 lžičky červené papriky
- sůl
- pepř
Postup Vepřové kostky na sušených švestkách
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve smícháme marinádu. Maso v tom obalíme a necháme 0,5 - 1 hodinu odležet.
Poté kostky orestujeme na rozpáleném sádle a necháme zatáhnout. Přihodíme cibuli, slaninu a švestky. Podlijeme do poloviny vývarem nebo vodou a dusíme do měkka cca 40 minut.
Po změknutí masa přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Omáčka zhoustne a není třeba zahušťovat.
Dochutíme a podáváme s těstovinami nebo brambory.