Pečené bramborové soudky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

250 g vepřové plece
6 větších syrových brambor
3 žampiony
125 g mozzarelly
máslo
česnek
oregano
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pečlivě očistíme, rozpůlíme, odřízneme špičku (aby nám soudky rovně stály) a lžící vydlabeme.

  2. Maso nakrájíme na malé nudličky, dáme do misky, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, oregano a promícháme.

  3. Soudky lehce osolíme, okmínujeme a naplníme masem.

  4. Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a mozzarellu na plátky.

  5. Do každého soudku vtiskneme do masové směsi čtvrtku žampionu, poklademe plátkem mozzarelly a lístečkem másla.

  6. Pečeme na 220°C cca hodinu až budou kraje brambor dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!