Pečené bramborové soudky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 250 g vepřové plece
- 6 větších syrových brambor
- 3 žampiony
- 125 g mozzarelly
- máslo
- česnek
- oregano
- kmín
- sůl
Postup Pečené bramborové soudky
Postup přípravy receptu
-
Brambory pečlivě očistíme, rozpůlíme, odřízneme špičku (aby nám soudky rovně stály) a lžící vydlabeme.
Maso nakrájíme na malé nudličky, dáme do misky, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, oregano a promícháme.
Soudky lehce osolíme, okmínujeme a naplníme masem.
Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a mozzarellu na plátky.
Do každého soudku vtiskneme do masové směsi čtvrtku žampionu, poklademe plátkem mozzarelly a lístečkem másla.
Pečeme na 220°C cca hodinu až budou kraje brambor dozlatova.