Zapečené zelí s bramborem a uzeným
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 400 g oloupaných brambor, vařených ve slupce
- 500 g kysaného zelí
- 300 g uzeného masa
- 70-100 g anglické slaniny
- 1-2 cibule
- sůl
- drcený kmín
- mletý pepř
- sádlo
- 150 g zakysané smetany
Postup Zapečené zelí s bramborem a uzeným
Postup přípravy receptu
-
Na kousku sádla osmahneme drobné kostičky slaniny, na ní krájenou cibuli a pokmínované zelí. Maličko podlijeme vodou a podusíme téměř doměkka. Je-li třeba, zelí dosolíme, opepříme a nepatrně přisladíme.
Do sádlem vymazané zapékací mísy urovnáme polovinu zelí, pokryjeme plátky oloupaných brambor, osolíme je a urovnáme na ně tenké plátky uzeného masa. Opět zelí, na něj přijde maso a vše pokryjeme zbylými kolečky brambor.
Potřeme zakysankou, lehce okmínujeme a asi půl hodiny zapečeme v předem rozehřáté troubě (200 °C).