Pangasius zapečený s cuketou, rajčaty a olivami
Recepty, RybySuroviny
- 1 filet pangasia
- 1/2 malé cukety (cca 8-10 koleček o průměru 3-4 cm)
- cherry rajčátka
- několik oliv
- sůl
- bazalka
- tymián
- jarní cibulka
- olej na vymazání
Postup Pangasius zapečený s cuketou, rajčaty a olivami
Postup přípravy receptu
-
Pekáč si vymažeme olejem. Na dno naskládáme plátky cukety, lehce osolíme a posypeme bazalkou.
Pangasia omyjeme, z jedné strany osolíme a osolenou stranou položíme na cukety. Druhou stranu osolíme a posypeme tymiánem.
Rajčátka překrájíme na půlky a obložíme jimi pangasia. Olivy můžeme nechat vcelku nebo je nakrájet, pokud jsou moc velké. Poklademe jimi rajčátka.
Pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem.
Troubu si vyhřejem na 180 °C a pangasia pečeme cca 35 minut. Po 15-20 minutách zkontrolujeme, jak moc je upečený a případně dobu pečení prodloužíme nebo zkrátíme.
Pangasia vytáhneme z trouby a posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Dáme zpátky do trouby, tentokrát bez víka či alobalu. Dopékáme 10-15 minut.
Vytáhneme z trouby a servírujeme s vhodnou přílohou.