Italská polévka z pečených paprik a rajčat
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 velká červená masitá paprika nebo 2 špičaté
- 2 velká rajčata
- 1 cibule
- 6 sušených rajčat naložených v oleji
- 2 stroužky česneku
- 500 - 750 ml zeleninového vývaru nebo vody
- čerstvá bazalka
- na dochucení pár kapek octa balsamico
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Italská polévka z pečených paprik a rajčat
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru.
Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a trochu zchladnout.
Odstraníme slupky z papriky i rajčat, z papriky vyjmeme semeník. Oboje posekáme, stačí na větší kusy.
Nakrájíme na kostičky cibuli a sušená rajčata, posekáme česnek a bazalku.
Cibuli zesklovatíme na oleji, přihodíme česnek, posekanou zeleninu i sušená rajčata, chvilku restujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem nebo vodou. Necháme vařit cca 15 minut.
Poté vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Nakonec přidáme bazalku a dochutíme pár kapkami balsamica, popř. dosolíme a už dál nevaříme. Při servírování můžeme posypat trošku parmazánem.