Italská polévka z pečených paprik a rajčat

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velká červená masitá paprika nebo 2 špičaté
2 velká rajčata
1 cibule
6 sušených rajčat naložených v oleji
2 stroužky česneku
500 - 750 ml zeleninového vývaru nebo vody
čerstvá bazalka
na dochucení pár kapek octa balsamico
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru.

  2. Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a trochu zchladnout.

  3. Odstraníme slupky z papriky i rajčat, z papriky vyjmeme semeník. Oboje posekáme, stačí na větší kusy.

  4. Nakrájíme na kostičky cibuli a sušená rajčata, posekáme česnek a bazalku.

  5. Cibuli zesklovatíme na oleji, přihodíme česnek, posekanou zeleninu i sušená rajčata, chvilku restujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem nebo vodou. Necháme vařit cca 15 minut.

  6. Poté vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Nakonec přidáme bazalku a dochutíme pár kapkami balsamica, popř. dosolíme a už dál nevaříme. Při servírování můžeme posypat trošku parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!