Polévka Minestrone, italská
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g hlávkové kapusty
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 100 g kořenové zeleniny
- 1 pórek
- 4 velké brambory
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 plechovka bílých fazolí 850 ml
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 g středně velkých těstovin do polévky
- sůl
- pepř
- olej
- 75 g strouhaného parmazánu
- čerstvá rajčata
Postup Polévka Minestrone, italská
Postup přípravy receptu
-
Kapustu očistíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Ve větším hrnci rozpálíme olej osmahneme cibuli, přidáme zbylé ingredience, opečeme, přilijeme vývaru a vaříme asi 15 minut, fazole slijeme a s kapustou a syrovými těstovinami dáme do polévky a vaříme dalších 10 minut.
Nakonec přimícháme parmazán a podáváme. Můžete přidat i čerstvá rajčata, bez slupky, kterou odstraníme tak, že je namočíme asi na 5 minut do horké vody, poté do studené, oloupeme a pak nakrájíme na kousky.