Polévka Minestrone, italská

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g hlávkové kapusty
2 cibule
2 mrkve
100 g kořenové zeleniny
1 pórek
4 velké brambory
2 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka bílých fazolí 850 ml
1 litr zeleninového vývaru
100 g středně velkých těstovin do polévky
sůl
pepř
olej
75 g strouhaného parmazánu
čerstvá rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Ve větším hrnci rozpálíme olej osmahneme cibuli, přidáme zbylé ingredience, opečeme, přilijeme vývaru a vaříme asi 15 minut, fazole slijeme a s kapustou a syrovými těstovinami dáme do polévky a vaříme dalších 10 minut.

  3. Nakonec přimícháme parmazán a podáváme. Můžete přidat i čerstvá rajčata, bez slupky, kterou odstraníme tak, že je namočíme asi na 5 minut do horké vody, poté do studené, oloupeme a pak nakrájíme na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!