Krém z bílé čokolády a jogurtu

Recepty, Moučníky

Suroviny

Krém:
180 g bílé čokolády
250 ml mléka
250 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého) pokojové teploty
3 plátky želatiny (6 gramů)
Na ozdobení:
bílá čokoláda
maliny
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nasekáme na menší kousky. Želatinu namočíme do studené vody.

  2. Mléko zahřejeme, stáhneme z ohně a do horkého přidáme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda kompletně nerozpustí.

  3. Do směsi mléka a čokolády zamícháme vymačkanou nabobtnalou želatinu.

  4. Do jogurtu dáme několik lžic předešlé směsi, promícháme.

  5. Za stálého míchání přilijeme jogurt do směsi mléka. Dobře promícháme.

  6. Směs rozdělíme do pohárů, necháme vystydnout a pak dáme alespoň na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním ozdobíme bílou čokoládou a malinami nebo jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!