Krém z bílé čokolády a jogurtu
Recepty, MoučníkySuroviny
- Krém:
- 180 g bílé čokolády
- 250 ml mléka
- 250 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého) pokojové teploty
- 3 plátky želatiny (6 gramů)
- Na ozdobení:
- bílá čokoláda
- maliny
- jahody
Postup Krém z bílé čokolády a jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nasekáme na menší kousky. Želatinu namočíme do studené vody.
Mléko zahřejeme, stáhneme z ohně a do horkého přidáme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda kompletně nerozpustí.
Do směsi mléka a čokolády zamícháme vymačkanou nabobtnalou želatinu.
Do jogurtu dáme několik lžic předešlé směsi, promícháme.
Za stálého míchání přilijeme jogurt do směsi mléka. Dobře promícháme.
Směs rozdělíme do pohárů, necháme vystydnout a pak dáme alespoň na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním ozdobíme bílou čokoládou a malinami nebo jahodami.