Tuňákové taštičky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 ml kysané smetany
- 1/2 šálku oleje
- 1 sáček sušeného droždí (10 g)
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- 300 g hladké mouky+ na vál
- žloutek na potření
- Náplň:
- asi 300 g tuňáka z konzervy
- 1 cibule
- troška oleje
- jarní cibulka
Postup Tuňákové taštičky
Postup přípravy receptu
-
Kysanou smetanu smícháme s olejem, přidáme vajíčko, sůl, cukr, prosátou hladkou mouku a droždí. Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě půl hodiny odpočinout.
Tuňáka zcedíme, necháme okapat a přidáme do něj nakrájenou jarní cibulku a osmaženou cibuli na troše oleje. promícháme.
Těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme plát. Vykrájíme kolečka, na polovinu dáme náplň, kolečko přehneme a okraje přimáčkneme vidličkou. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova.