Tuňákové taštičky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 ml kysané smetany
1/2 šálku oleje
1 sáček sušeného droždí (10 g)
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 vejce
300 g hladké mouky+ na vál
žloutek na potření
Náplň:
asi 300 g tuňáka z konzervy
1 cibule
troška oleje
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Kysanou smetanu smícháme s olejem, přidáme vajíčko, sůl, cukr, prosátou hladkou mouku a droždí. Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě půl hodiny odpočinout.

  2. Tuňáka zcedíme, necháme okapat a přidáme do něj nakrájenou jarní cibulku a osmaženou cibuli na troše oleje. promícháme.

  3. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme plát. Vykrájíme kolečka, na polovinu dáme náplň, kolečko přehneme a okraje přimáčkneme vidličkou. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!