Tuňákové placičky s pohankou

Recepty, Ryby

Suroviny

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (160 g)
2 vejce
kousek pórku
2 mrkve
2-3 stroužky česneku
3-4 PL pohanky lámanky
cca 10 malých brambor
sůl
strouhanka na zahuštění
olej na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme najemno, česnek prolisujeme. Pohanku zalijeme vodou tak, aby byla voda kousek nad ní a necháme cca 10 minut odstát. Brambory nastrouháme najemno.

  2. Tuňáka dáme do mísy (včetně šťávy). Přidáme celá vejce, pórek, mrkev, brambory, česnek a pohanku. Osolíme a vymícháme těsto a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  3. Plech vymažeme olejem a lžící klademe hromádky, které zploštíme.

  4. Dáme do trouby a pečeme na cca 180 stupňů. Pečeme, než jsou placičky zlaté, po cca 30-40 minutách můžeme jedno zkusit, jestli je už hotová.

  5. Podáváme s dipem ze zakysané smetany a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!