Tuňákové placičky s pohankou
Recepty, RybySuroviny
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (160 g)
- 2 vejce
- kousek pórku
- 2 mrkve
- 2-3 stroužky česneku
- 3-4 PL pohanky lámanky
- cca 10 malých brambor
- sůl
- strouhanka na zahuštění
- olej na vymazání plechu
Postup Tuňákové placičky s pohankou
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme najemno, česnek prolisujeme. Pohanku zalijeme vodou tak, aby byla voda kousek nad ní a necháme cca 10 minut odstát. Brambory nastrouháme najemno.
Tuňáka dáme do mísy (včetně šťávy). Přidáme celá vejce, pórek, mrkev, brambory, česnek a pohanku. Osolíme a vymícháme těsto a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Plech vymažeme olejem a lžící klademe hromádky, které zploštíme.
Dáme do trouby a pečeme na cca 180 stupňů. Pečeme, než jsou placičky zlaté, po cca 30-40 minutách můžeme jedno zkusit, jestli je už hotová.
Podáváme s dipem ze zakysané smetany a zeleninovým salátem.