Polévka (nejen) z medvědího česneku
Recepty, PolévkySuroviny
- 80-100 g medvědího česneku
- zeleninový vývar nebo drůbeží, dle potřeby
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 150 ml smetany na vaření nebo ke šlehání
- 2 žloutky nebo jedno celé vejce
- špetka muškátového květu
- sůl
- pepř mletý
Postup Polévka (nejen) z medvědího česneku
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, následně ji zasypeme moukou. Za občasného promíchání necháme mouku zpěnit a lehce zrůžovět, přisypeme pokrájený medvědí česnek, muškátový květ a promícháme. Přilijeme cca 300-350 ml vývaru a krátce povaříme. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixerem.
Ve smetaně rozmícháme žloutky nebo celé vejce a smetanu vlijeme do polévky, dle potřeby doředíme vývarem, osolíme a opeříme podle chuti, krátce provaříme a můžeme podávat.
Kdo chce, může polévku podávat s osmaženými máslovými krutony nebo opečenými tousty, případně s uvařeným rozšťouchnutým bramborem.