Chřest ve slanině

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

chřest
Váhalova slanina nebo moravská, anglická...
sůl
koření dle chuti (pepř, drcený kmín, paprika, sušený česnek... nebo kořenící směs dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Množství slaniny a chřestu záleží na počtu strávníků.

  2. Bílý chřest oloupeme a omyjeme, zelený stačí jen omýt. Chřest dáme povařit do osolené vody na cca 5 minut, dle tloušťky chřestu. Po scezení necháme chřest částečně zchladnout a každou chřestovou tyčinku obalíme plátkem slabě pokrájené slaniny. Před obalením můžeme chřest i libovolně okořenit, ale pozor na kořenící směsi s obsahem soli! Chřest jsme vařili v osolené vodě a slanina je také slaná.

  3. Tepelná úprava je velmi krátká a to jen do opečení, osmažení a ogrilování slaniny dozlatova. Tepelnou úpravu volíme dle chuti a příležitosti.

  4. Chřest ve slanině podáváme s čerstvým pečivem, zeleninovým salátem, vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, různými druhy dipů...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!