Tuňákové smaženky
Recepty, OstatníSuroviny
- 80 g tuňáka ve vlastní šťávě (stačí drcený)
- 2 vejce
- 120-150 g strouhaného sýru (Eidam, Gouda)
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- bylinky (dala jsem sušené)
- sůl
- podle chuti pepř
- ---
- krajíčky veky
- olej na smažení
Postup Tuňákové smaženky
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka scedíme a smícháme s vejci, sýrem a zbytkem surovin. Mažeme na krajíčky veky. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme malinko oleje a smažíme namazanou stranou dolů.
Po chvíli otočíme a dosmažíme z druhé strany. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Přizdobíme zeleninou a podáváme teplé. Kdo nechce smažit, stačí dát chlebíčky krátce zapéct do trouby.