Campo Di Fiori (brambůrková pizza)

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
2 polévkové lžíce oleje
1 kávová lžička soli
1/8 kostky droždí (cca 6g)
hrubá mouka na podsyp
Obloha:
Rama Cremefine
3 brambory
větší kuřecí prsíčko
3 Mozzarely
rozmarýn
barevný mletý pepř
sůl
olej
pečící papír

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nachystáme těsto. Já používám chytrého pomocníka (domácí pekárnu), všechny ingredience vložím do DP, zapnu program těsto a čekám na výsledek. Pokud nemáme DP, postupujeme stejně jako u těsta kynutého. Po nakynutí si těsto rozdělíme na dva stejné bochánky a necháme ještě chvilku odpočívat.

  2. Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší tenké plátky a na oleji mírně osmahneme. Poté osolíme, podlijeme troškou vody a chvilku podusíme, aby změkly. Kuřecí prsíčko si nakrájíme na menší nudličky, také na trošce oleje osmahneme, osolíme, opepříme.

  3. Každý bochánek vyválíme na placku, podsypáváme hrubou moukou, aby se těsto nelepilo, přendáme na plech vyloženým pečícím papírem a opatrně ještě těsto vytáhneme až do okrajů plechu.

  4. Na pizzu nalijeme smetanu (cca půl lahvičky na 1 pizzu), lžící rozetřeme po celé ploše, mírně osolíme, posypeme na hrubo nastrouhanou mozzarelou (nejlepší je opravdu dát sýr hned jako první, krásně se ve smetaně rozpustí a trošku ji zahustí).

  5. Dále posypeme osmaženými brambůrky, kuřecím masem a posypeme rozmarýnem. Pečeme v rozehřáté horkovzdušné troubě na 210°C cca 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!