Vařené uzené s česnekovou kaší a pikantní okurkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

uzená krkovice (kýta nebo kotleta - vcelku na dvě porce)
6 středních brambor
2 lžíce másla (do brambor)
3 stroužky česneku
0,25 hrnku mléka
sůl
máslo na pánev
2 nakládané kyselé okurky
1 jarní cibulka s natí
0,5 lžičky dijónské hořčice
1 lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Uzené maso vložíme do vody a cca 30 minut povaříme. Mezitím nakrájíme okurky i cibulku hodně na jemno a promícháme společně s hořčicí a olivovým olejem. Brambory máme mezitím uvařeny - scedíme a rozmačkáme.

  2. Na pánvi na másle necháme zpěnit rozmačkaný česnek a hned zalijeme mlékem. Až je mléko horké, vlijeme na brambory a šlehačem vyšleháme do jemné kaše (mléko dáme podle toho, jak řídkou kaši chceme mít).

  3. Nakrájeným nebo natrhaným masem na kousky poklademe česnekovou kaši, nebo maso můžeme zamíchat přímo do kaše. Posypeme pikantní okurkou a celé pokapeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!